Gateway Reviewer worden

Het Gateway Reviewproces biedt de unieke kans om in één week van dichtbij te ervaren waar opdrachtgevers binnen het publieke domein mee te maken krijgen in hun projecten en programma’s. Bureau Gateway selecteert op te leiden Gateway Reviewers op basis van de (verwacht) gevraagde competenties in de Gateway Reviewteams en leidt hen op tot GatewayReviewer.

Profiel

Een belangrijk uitgangspunt in de Gateway Reviewmethode is dat de Gateway Reviewteamleden op hetzelfde niveau werken als de SRO. Dat betekent dat u op senior management niveau werkzaam bent (vanaf schaal 15, integraal management niveau). Ook heeft u ervaring als opdrachtgever van hoog risico projecten en programma's. U bent werkzaam bij de (Rijks)overheid, heeft een open mind, bent een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. 

Aan de slag als reviewer

Een Gateway Reviewer bekijkt samen met drie collega’s een project of programma op verzoek van de bestuurlijk verantwoordelijke, ook wel de Senior Responisible Owner (SRO) genoemd. Het Gateway Reviewteam geeft praktische adviezen hoe de SRO de kans op succes kan vergroten. Deelname is in principe vrijwillig (niet-betaald). De uitvoering van een Gateway Review duurt één werkweek. Daarnaast neemt het team deel aan een voorbereidend overleg met de opdrachtgever.

Ook Gateway Reviewer worden

Om Gateway Reviewer te worden neemt u op uitnodiging van Bureau Gateway deel aan de workshop 'Aan de slag als Gateway Reviewer'. De workshop duurt één dag en vindt plaats in Den Haag. Gemiddeld neemt een Gateway Reviewer eens per anderhalf jaar deel aan een Gateway Review.

Meer informatie

Bureau Gateway